Tuesday, February 9, 2010

Kenapa dh lama x update...

Assalammualaikum....
Agak lama ayin x update blog nih...dibiarkan bersawang je sbb blum ader hati nk update sampai hr ini... :(
Actually 8 Jan yg lepas nasuha masuk hospital...dia cam kena tarik masa kt nursery...xde demam xde apa2...tiba2 jer..ayin pun tatau aper sebenar nyer jd kt nasuha tu...masa dpt call tu ayin baru balik dr KL..terus gi tgk Nasuha kt nursery...mata dia pandang atas..nafas pun slow...panggil2 pun xde respon...sedihhhh sgt...pg td hantar ok je...ayin terus bawak nasuha gi ER kt DEMC...tp since dia xde demam DEMC refer to KPJ Selangor utk buat CT Scan since kt DEMC xde facility nk buat CT scan...Ayin tunggu Din sampai dr KL and bawak nasuha ke KPJ selangor...lepas buat CT Scan tu Dr ckp kt kepala nasuha ader cam something suspicious...xtau bleeding ke liquid...so dia nk soh letak nasuha di ICU...tp masa tu dh petang jumaat..camne nk keluarkan duit smpi 6k utk deposit..actually nasuha ader medical insurance...tp entah kenapa GL dia declined...padahal suppose kalu kena tarik dia cover..ayin pun lom dpt reason kenapa GL tu declined...tp just take it this way...sumer insurance mmg cam tu..masa nk duit kita dia baik la...biler kite buat claim macam2 dia ckp...ok la since xleh nk bayar 6k on the spot tu ayin ngan din mintak gi hosp kerajaan dulu...tp KPJ selangor mintak hantar ke hospital yg ader neuro-sergeant...so choices yg ada PPUM, Sg Buloh ngan HKL...PPUM penuh and mintak hantar ke Sg Buloh..kena naik ambulance lagi...nasuha plak masa dh tu dh recover...dh nk minum susu..nk main2 dah...tp xpe la just in case ikut je la Dr ckp aper kannn...sampai kt sg buloh plak Dr masukkan wad biasa je...cabut sumer wayar2 sumer...dia ckp x perlu...jumpa ngan pakar neuro pun dia ckp nk observe je 48 hrs...tp nasuha kena buat CT scan lagi sekali...i pun tatau pasal aper...dh la bg ubat tido segala...kt KPJ Selangor xde plak cam tu..iskkk...end up sampai 12 hb nasuha dok kt sana...tatau reason kenapa kena tarik...Dr nk buat LP (lumber puncture) tp we all x allow sbb since kena tu and kt hospital tu nasuha xde demam langsung...genki jer..lain la kalu dia xsedar ke aper...5 hari dok sana mmg seksa...bukan sebab hospital x best ke aper...tp stress ngan macam2 teori Dr yg cam sumer ader masalah communication break down...sedih sgt ok bila anak kite cam dia nk buat bahan uji kaji dia...last2 dia refer to KKM..nk classify cam kite mendera pulak... psl nursery nasuha plak dia ckp nasuha xde jatuh...mmg selama ayin hantar dia kt situ dia ok je..tp ye la org jaga anak kita xsama kite jaga sendiri kann...tp benda nk jadik ayin pun xleh nk comment bnyk2..anyway skang ni nasuha di jaga oleh opah dan nenek di rumah secara bergilir...nasib baik la my mom ngan MIL nk tolong...ayin nk kena tunggu sampai nasuha dh habih follow up ngan Dr2 nih dulu...makan ubat sawan pun 6 months...lepas itu baru fikir nk buat camne..hantar nursery ke camne...
Alhamdulillah dalam jagaan tok2 nih nasuha semakin hepi...kuat makan..semakin bulatttt...asyik senyum jerr...dia dh mula angkat punggung...kurang meragam...genki jerrr...senang hati la tgk dia... :D
lama ayin fikir sebelum masuk balik kije..siap mc 3-4 hari...terasa nk berenti kije je...jaga anak2 sendiri...tp ye la dok mesia ni kalu 1 income bleh hidup senang xpe la...bnyk nk kena timbang...kije skang pun x focus sgt...asyik teringat kt anak2...tgh hari pun ayin balik rumah just nk make sure anak2 ok...makan ubat sumer...agak tough la starting 2010 nih...tp ayin berdoa semoga Allah memudahkan segala urusan...Aminnnn

to anak2 mama: mama love both of u so muchhhhhh...muahhhhhssss