Friday, August 21, 2009

i'M 30 aND i'M HaPPY...

Alhamdulillah on August 19th yg lepas genap la usia ayin 30 tahun...aper perasaan??..x brape ader perasaan kot...hihi..
although, ayin happy sebab banyak benda yang ayin target sebelum umur 30 tahun ni Alhamdulillah menjadi...antaranya...nak duduk rumah sendiri walaupun banyak lagi yg blum siap..kitchen cabinet pun xde lagi..nak ader kereta sendiri...nak ader kije yang gajinyer bleh menyara perbelanjaan sendiri..last but not least nak ader anak no 2 sebelum sampai umur 30...syukur sgt dapat baby girl pulak..sampai last2 tu cam x sure baby aper...Dr asyik cakap macam girl tapi x sure sgt...iskkk...
Present dapat malam 19th tu...present aper??..something that I really would enjoy..tp terpaksa tunggu lebih 2 jam kt Sunway Piramid tu...aper2 pun thanks hubby sayang!!..since balik pun dah lewat plan nak gi makan cake terpaksa ditangguhkan...
Malam tadi emir ngan din gi keluar beli cake...balik rumah terus emir cakap "mama, please close ur eyes"..siap nak tlg tutupkan ngan tangan dia..pas tu emir nyanyi lagu happy birthday utk mama...gilerr kandou!!...tp kalu ngan emir biasa la..kena share tiup lilin ngan potong cake ngan dia la...

Anyway, since esok start umat Islam berpuasa, din, ayin, emir and nasuha mengucapkan selamat menyambut ramadhan..semoga ibadah kita diterima Allah..InsyaAllah..Maaf Zahir dan Batin...Hepi fasting, people!!

Thursday, August 20, 2009

JuNe'S BaBieS aQiQaH..

Slightly back dated nyer entry...080809 hari tu buat majlis aqiqah untuk Nasuhatogether with her causins yg lahir bulan June 2009...anak adik ayin, 'Ezkhan Ariff', Ayin's causins, Kak An's daughter, 'Sharifah Nur Anisa' and Nizam's son..sori ayin x ingt nama baby boy dia..aqiqah kali ni buat kt rumah makcik ayin kt parit buntar...Masa aqiqah emir dulu buat kt dungun...alhamdulillah berjalan lancar gak walaupun cuaca x berapa elok...hepi sebab dpt jumpa causin ayin yg la ni dok kat Dubai...last jumpa masa raya 2006 kt Nihon...dia dtg visit..and paling hepi sebab kak marz sudi dtg...dah besar pun baby girl dia...tp sedih sbb lupa nk amik gambar ngan kak marz sefamili...gambar we all sefamili pun x amik sebab dh letih...iskkk..tunggu raya kang la nampaknyerr...walau macam mana pun Alhamdulillah lega dah selesai majlis aqiqah nih..

from left, Eiliya Nasuha binti Naquiyudin, Ezkhan Ariff bin Elmi Johar, Sharifah Nur Anisa binti Syed Yusof

Lepas habis majlis tu terus gerak ke rumh tok ayin di Parit Buntar...bawak Nasuha gi jumpa moyang dia...ok la sbb Mak Long ayin ngan Tok seems very hepi dpt jumpa Nasuha...Sempat jugak Din mengambil gambar kt umah tok tu sementara tunggu semer org siap mandi..



Lepas mandi2 sumer terus bertolak balik KL..sampai dekat pukul 11 jugak kt umah...Alhamdulillah anak2 sumer ok..ayin risau gak takut demam ker aper...ye la skang ni macam2 sakit...mintak2 keluargaku dijauhkan segala penyakit..amin..InsyaAllah kalu ader rezeki nanti nk buat majlis doa selamat kat umah lepas raya..ye la kawan2 pun ramai yg xleh gi kenduri aqiqah sebab jauh...hmm ke nak buat masa Ida ngan Aisha ader kt Mesia..tgh di fikir2kan... ;)

*Special thanks for Tok Ki and Nenek yg sudi dtg dr Terengganu*