Saturday, December 5, 2009

Sg Klah Hot Springs...

Assalammualaikum....
dah agak berabad x update...macam2 benda nak buat...or bile xde benda nk buat xde mood lak nk update since Internet service yg xmenentu...kenkadang ok kenkadang x...boring betul la...:P teringat Internet kt Nihon yg sgt laju...mmg pakai hikari pun...xde tersangkut2 macam kt mesia...nk upload gambar pun cepat jerrr...ok la off la citer tu...
End of November hari tu we all gi ke hot spring kt Sg Klah...mmg rindu sgt ngan onsen nih...mmg dari kt nihon mmg suker gi onsen...so survey kt mesia ni tertarik la ngan tempat ini..Felda Residence Hot Springs Sg Klah..about 1 jam setengah perjalanan ke arah utara dari KL...keluar kt exit Sungkai...kali ni tido kt villa yg ader private jacuzzi pool...so x yah share ngan org laen kan...pergi kali ni ngan another family...our frens la tp...cuaca yg dok hujan ni mmg sesuai sgt la nk berendam dlm air panas...

~in house onsen~
sg klah 2

Villa yg kiteorg dok ni mmg best...sumer cam baru je...lengkap la...ader dapur utk masak sumer...tp x masak pun kali ni since dinner included...(tp dinner dia mmg x berapa bestt...since tempat tu dlm kawasan felda sungai klah and agak jauh utk keluar ke town bantai je la makan aper dia bagi pun...)..villa yg kiteorg duduk kali ni ader 3 bilik...mmg selesa lah...air mmg onsen la...bau sulfur lg...mmg teringat la berendam kt nihon dulu...tp kt sini dia bukak air hot spring tu from kul 8 pg sampai 11 malam...sangat best tgk anak2 main air...nasuha pun join sekejap...tp dia pun cam nampak hepi...

~villa no 15~
villa 5

The next morning lepas breakfast gi round2 kt hot springs yg besar tu...air dia mmg panassss...almost 50 degree utk 足湯..rendam kaki...siap bleh rebus telur ye di sini...tp we all x bawak telur...so tgk je la..hihi...

~telur rebus~
Photobucket

kt sini ader natural sauna jugak...dia buat pondok kt atas hot spring source yg more than 90 degree...ala2 mcm mist sauna gitu...tp lebih best kalu leh berkemban je kt sini...tp tmpt public kan... :P...besar jugak la taman dia nih...kalu gi sana masuk kena byr dlm RM10 kalu x silap...spa pun ader tp x gi try sbb x sempat...of cos la nk enjoy private onsen kt villa tu lagi sebelum check out...over all mmg puas hati la... :D kalu ader rezeki lebih lagi bleh la pegi lagi or maybe bleh explore onsen2 lain kt mesia nih...(tp yg open susah sket la nk gi kot... :P)

~natural sauna~
sg klah 8

Nasuhah pun alhamdulillah dah 5 bulan...sudah ader gigi sebatang...suka pusing2 and main mainan dia especially bb gym la...gambar ni amik masa kt sg klah tu...Nasuha sorang dh sudah mandi time ni... ;D

sg klah 4

Nanti bila free nanti ayin update lagi ok...tata